Taxisok zárták le a brüsszeli reptérre vezető autópályát meglőtt társuk miatt

Vágólapra másolva!
Kétszáz feldühödött taxis zárta le a brüsszeli repülőtérre vezető utat kedden este, miután azt hitték, hogy meghalt egy rendőrségi igazoltatás során meglőtt társuk. A meglőtt férfi csak kisebb sérüléseket szenvedett, a sérülését akkor szerezte, amikor igazoltatás közben megpróbált elgázolni egy rendőrt. A 28 éves férfi engedély nélkül taxizott.
Vágólapra másolva!

Több órán keresztül megközelíthetetlen volt autópályán a brüsszeli repülőtér, miután közel kétszáz taxis zárta le a reptérre vezető utat egy lövöldözés után keddről szerdára virradóra - írja a BBC több belga napilapra hivatkozva.

A belga jelentések szerint a taxisok azért zárták le az utat, mert azt hitték, hogy egy rendőr igazoltatás közben lelőtt egy engedély nélkül taxizó társukat, később kiderült, hogy a taxis csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrségi jelentés szerint kedden este hét óra körül a rendőrség rutinellenőrzést tartott a brüsszeli repülőtérre vezető autópályán, ahol kiszólítottak a forgalomból egy engedély nélkül taxizó férfit. A 28 éves taxis azonban nem volt hajlandó megállni, és majdnem elgázolta az egyik rendőrt, aki kénytelen volt felugrani a motorháztetőre.

A taxis közel két kilométeren keresztül ment a motorháztetőjén a rendőrrel, aki egy figyelmeztető lövés leadása után végül vállon lőtte a férfit. A taxisok között elterjedt a hír, hogy társuk a lövés után életét vesztette, ezért közel kétszáz autóval lezárták az autópályát.

A rendőrök éjjel gumibottal és paprikaspray-vel próbálták feloszlatni a tömeget, egy társáért bosszút állni akaró taxist őrizetbe is vettek. A blokádnak végül éjjel fél három körül a helyszínre érkező taxisszakszervezet egyik képviselőjével való tárgyalás vetett véget.