Mesterséges kómában tartanak egy magyar diákot Nápolyban

Vágólapra másolva!
Az Erasmus-ösztöndíjas fiatal az egyik magyar diáktársa szerint agresszió áldozata lett, amit a rendőrség kizár, míg a helyi sajtó a túlzott alkoholfogyasztással magyarázza az esetet. Egyelőre a római magyar konzulátus sem tudja, hogy mi történt.
Vágólapra másolva!

Mesterséges kómában tartják azt a magyar egyetemistát, aki Nápolyban egyelőre ismeretlen körülmények között sérült meg. Nápoly központjában egy bérház udvarán találtak rá a 23 éves fiúra még május 6-án a diáktársai. Azonnal értesítették a rendőrséget, a fiatalt kórházba szállították. Az elszenvedett súlyos belső sérülések miatt azonban gyógyszeres kómában tartják az intenzív osztályon.

Az esetről a Corriere del Mezzogiorno című napilap írt a honlapján. A lap szerint a magyar diák egyik szintén Nápolyban tanuló honfitársa agresszióról beszélt. A helyszínelést végző rendőrparancsnok azonban kizárta, hogy a fiatalember utcai támadás áldozata lenne, mivel sem pénzét, sem személyes iratait nem vitték el. Az olasz diáktársak szerint a fiú leesett a lépcsőn. A Corrierében megjelent legelső cikk pedig egyetemista buliról és túlzott alkoholfogyasztásról írt.

Nevüket elhallgatni kívánó kórházi források szerint a magyar fiú végtagja nem tört el, de fején, tüdején, hasfalán ütések nyomait találták, ami nem egyeztethető össze azzal, hogy leesett volna a lépcsőn. A magyar egyetemista fogyasztott alkoholt, de a mennyiség nem ismert. A római magyar konzulátus és a nápolyi magyar tiszteletbeli konzulátus is a sajtóból értesült az esetről, és egyelőre nem tudott további információkkal szolgálni.