Like-nak nevezte el kislányát egy izraeli pár

Vágólapra másolva!
Mindenáron egyedi nevet akart adni újszülött kislányának egy izraeli pár, és miután kiderítették, hogy senkit nem hívnak így Izraelben, a Like nevet adták a csecsemőnek. Az apa szerint a Like modern és újító név, a hangzása is kellemes, nem beszélve a Facebook közösségi oldal miatt szerzett népszerűségéről.
Vágólapra másolva!

A Facebook után a Like nevet adta újszülött lányának egy izraeli házaspár, akik mindenáron teljesen egyedi nevet akartak adni gyermeküknek - jelentette hétfőn a Maariv című izraeli lap. A férj elmondása szerint leginkább azért tetszett meg nekik a név, mert "modern és újító". A legfontosabb szempont azonban az egyediség volt.

A férj azt mondta, a névadás előtt még leellenőrizte, és kiderült, Izraelben még egy ember sem viseli a Like nevet. "Számomra ez volt a legfontosabb szempont" - mondta el Lior Adler a lapnak adott interjúban. Az apa elmondása szerint a névválasztásnál az eredetiségen kívül a like szó jelentése és hangzása is fontos szempont volt.

A Tel-Aviv közelében élő házaspár két idősebb lánya sem kapott megszokott neveket. Egyiküknek az angol Pie (pite) nevet választották, míg a másik a Dvash (méz, héberül) nevet kapta szüleitől.