Kövekkel dobálták meg egymást muzulmánok és keresztények Kairóban

Vágólapra másolva!
Egy, még a Mubarak-korszak idején bezárt templom újranyitása miatt csaptak össze muzulmánok és keresztények az egyiptomi fővárosban. Az összetűzés során a két tábor kövekkel dobálta egymást, később a rendőrök egy lőfegyvert is lefoglaltak.
Vágólapra másolva!

Összecsapás robbant ki muzulmánok és keresztények között csütörtökön az egyiptomi fővárosban, Kairóban egy, az előző rendszer által több évvel ezelőtt bezárt templom újranyitása miatt - közölte egy biztonsági tisztviselő.

A csütörtöki összetűzés előzménye volt, hogy Kairó Ain-Samsz negyedében keresztények egy csoportja a Szűzanya Temploma újranyitására indult, rendőrök kíséretében. Mintegy ezer szalafita, azaz radikális iszlám szélsőséges és helybeli lakos igyekezett útjukat állni, és a két tábor nemsokára kövekkel kezdték el egymást dobálni. A rendőrség több embert őrizetbe vett.

A keresztények beléptek templomukba, de közben odakint folytatódott a szalafisták agresszív tiltakozása. A hatóságoknak végül sikerült helyreállítani a rendet, a negyed több épületét a rendőrök átkutattak és lefoglaltak egy lőfegyvert.

Hoszni Mubarak volt államfő februári elűzése óta több alkalommal tört ki vallási indíttatású erőszak a muzulmán és keresztény hívek között Egyiptomban. Legutóbb vasárnap csaptak össze egymással a keresztény és a muzulmán csoportok Kairóban. Az összetűzéseknek legalább 78 sebesültje került kórházba, köztük ketten kritikus állapotban vannak. A rendőrség csaknem 50 rendbontót őrizetbe vett.