Egy 114 éves brazil nő a legidősebb ember

a BRAZIL Maria GOMES VALENTIM lett a világ legidősebb embere, 114 éves
Vágólapra másolva!
Negyvennyolc nappal idősebb az eddig nyilvántartott rekordernél, így az 1896 júliusában született brazil nő hivatalosan is a világ legidősebb embere.
Vágólapra másolva!

Egy 114 éves brazil nő a világ legidősebb embere - közölte a Guinness World Records. A bejelentés szerint Maria Gomes Valentim 48 nappal idősebb a cím eddigi birtokosánál, az Észak-Amerikában élő Besse Coopernél. Valentim 1896. július 9-én született egy dél-brazíliai államban. A néni 1913-ben ment hozzá férjéhez, a férfi azonban 1946-ban meghalt. Egy fiuk, négy unokájuk, hét dédunokájuk és öt ükunokájuk van - írja a Yahoo News internetes oldal.

Családja azt mondja, Valentim nagyon makacs természetű. "Saját bevallása szerint annak köszönheti a hosszú életét, hogy a másoké helyett mindig a saját életével törődött" - mesélte 63 éves unokája egy helyi lapnak. Valentim Viktória királynő uralkodása alatt, a Ford Motor gyár beindulása előtt született - írja a lap. A kerekes székhez kötött néni egészségi állapota alapvetően kielégítő, a rokonok pedig azt remélik, hogy az életkora miatt rá irányuló figyelem segít a pénzügyi gondjai megoldásában is, ugyanis minimálnyugdíjat, mintegy 67 ezer forintnyi összeget kap csupán.

Forrás: AFP
Forrás: AFP