Senki nem élte túl az argentínai repülőgép-balesetet

Vágólapra másolva!
Lezuhant egy belföldi repülőjárat Argentínában, a katasztrófában életét vesztette a gép 19 utasa és háromtagú személyzete. A pilóták az indulás után nem sokkal jelezték, hogy a gép bajban van, majd a jármű eltűnt a radarok képernyőjéről.
Vágólapra másolva!

A fedélzeten tartózkodó mind a 22 ember életét vesztette, amikor helyi idő szerint szerda éjjel lezuhant egy repülőgép Argentínában. A baleset Patagónia déli részén, Prahuaniyeu település mellett történt.

A legközelebbi nagyváros, Los Menucos kórházának igazgatója jelentette be, hogy a balesetnek nincs túlélője, csak megégett holttesteket, és szétszóródott, kiégett repülőgéproncsokat találtak a katasztrófa helyszínén.

A Sol Air Lines légitársaság Saab 340-es típusú gépe Neuquen városból Comodoro Rivadaviába tartott, végig a patagóniai tengerparton. A légitársaság szerint a pilóták az indulás után 42 perccel jelezték, hogy a gép bajban van, majd a légi jármű eltűnt a radarok képernyőjéről. A helyi sajtó arról írt, hogy a kétmotoros, légcsavaros gép katasztrófáját a hajtómű jegesedése okozhatta, de a légügyi hatóságok egyelőre nem tájékoztattak a baleset lehetséges okairól.