Bin Laden megöléséhez hasonló akciókat ígért Obama

Baracko Obama amerikai elnök megbeszélést tart a biztonsági bizottsággal az Oszama bin Laden elleni támadás estéjén a Fehér Házban
Vágólapra másolva!
Szükség esetén az Egyesült Államok újból végrehajtana katonai rajtaütéseket Pakisztánban a terroristák ellen - mondta a BBC-nek Barack Obama amerikai elnök.
Vágólapra másolva!

Az amerikai kormány "nagyon tiszteli" Pakisztán szuverenitását, ám nem nézheti tétlenül, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei ellen Pakisztánban szőtt "aktív" terrortámadási tervek megvalósuljanak - mondta a BBC-nek Barack Obama amerikai elnök, aki keddtől II. Erzsébet királynő vendégeként látogatást tesz Nagy-Britanniában. A BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának adott interjúban Obama azt mondta, hogy szükség esetén az Egyesült Államok újból végrehajtana katonai rajtaütéseket Pakisztánban a terroristák ellen.

Az amerikai elnök szerint szerint az al-Kaida terrorhálózat néhány hete Pakisztánban megölt vezérének, Oszama bin Ladennek külső segítségre volt szüksége ahhoz, hogy 5-6 évig az országban élhessen. Az Egyesült Államok most azt vizsgálja, hogy "ez kormányzati vagy nem kormányzati segítség volt-e" - tette hozzá.