Nem kér kegyelmet a volt olajmágnás Hodorkovszkij

2011.05.24. 14:05

Moszkvai fellebbviteli tárgyalásán a Jukosz olajkonszern volt főrészvényese, Mihail Hodorkovszkij kijelentette, hogy nem kér kegyelmet, és felszólította a bíróságot, hogy változtassa meg az ítéletet, mert azon "javítani nem lehet, a kozmetikázási kísérlet pedig buta dolog lesz".

Nem kér kegyelmet Mihail Hodorkovszkij, a Jukosz kőolajipari konszern egykori főrészvényese, akinek meggyőződése, hogy sorsa nem a bíróságokon dől el, de felszólította a fellebbviteli bíróságot a második perében hozott "abszurd ítélet" megváltoztatására.

Hodorkovszkij a Moszkvai Városi Bíróságon kedden megkezdődött fellebbviteli tárgyaláson kijelentette: a második perében hozott ítéletet "javítani nem lehet, a kozmetikázási kísérlet buta dolog lesz".

"Változtassák meg az ítéletet és vessenek véget ennek a szégyennek, vagy csatlakozzanak a törvényt megsértő bűnözőkhöz" - mondta a bíróságon.

Hodorkovszkijt és volt üzlettársát, Platon Lebegyevet a múlt év végén ítélték el másodszor, ezúttal azzal a váddal, hogy éveken át ellopták a Jukosz által kitermelt kőolajat.