Beszámíthatatlannak minősítették az arizonai képviselőnő merénylőjét

Vágólapra másolva!
A bíróság szerint szellemileg beszámíthatatlan az a 22 éves férfi, aki a gyanú szerint januárban lelőtt hat embert és súlyosan megsebesítette Gabrielle Giffords demokrata képviselőnőt az arizonai Tucsonban.
Vágólapra másolva!

Szellemileg beszámíthatatlannak minősítette szerdán egy szövetségi bíró Jared Loughnert, akit azzal gyanúsítanak, hogy januárban az arizonai Tucsonban lőfegyverrel megölt hat embert és súlyosan megsebesítette Gabrielle Giffords demokrata képviselőnőt.

A körzeti szövetségi bíró úgy ítélte meg, hogy az ügyvédjei által "mentálisan súlyos betegnek" minősített, 22 éves Loughner képtelen megérteni az ellene folytatott eljárást és nem képes hozzájárulni a saját védelméhez.

A bíró nem sokkal azután határozott így, hogy Loughnert szerdán ki kellett vezetni a törvényszékről, mert dühkitörésével félbeszakította meghallgatását. A vádlottat ezt megelőzően öt héten keresztül pszichiátriai megfigyelés alatt tartották egy missouri börtönkórházban.

Gabrielle Giffordsot január 8-án lőtte fejbe közvetlen közelről egy Jared Loughner nevű, 22 éves ámokfutó, aki azóta őrizetben van. A fiatal férfi lövöldözése közben hat másik embert megölt, köztük egy kilencéves kislányt is. Loughner eddig kevés konkrétumot mondott arról, miért követte el a támadást.