Hazarendeltek egy szexbotrányba keveredett magyar diplomatát Minszkből

Vágólapra másolva!
Diplomatához méltatlan viselkedésére hivatkozva hazarendelték és elbocsátották a fehéroroszországi magyar nagykövetség tanácsosát. Egy fehérorosz honlap szerint a nős magyar férfi teherbe ejtett egy fehérorosz nőt, akivel később megszakította a kapcsolatot. A magyar államot a nő családja kereste meg.
Vágólapra másolva!

Elbocsátották állásából a minszki magyar nagykövetség tanácsosát, aki házasságon kívüli kapcsolatot létesített Minszkben - írja a Newsland.ru orosz hírportál. Fehérorosz szeretőjének állítása szerint a férfi teherbe ejtette őt, majd azt követelte tőle, hogy vetesse el a gyermeket. A honlap szerint a magyar Külügyminisztérium "minden erővel megpróbálja eltussolni a botrányt".

A magyar Külügyminisztériumot a nő testvére kereste meg, aki szerint a magyar férfi házassági ajánlatot is tett testvérének, akinek azt mondta, hogy hamarosan áthelyezik Spanyolországba, ahová már együtt utaznak, de a nem kívánt terhesség híre után megszakított minden kapcsolatot a testvérével. A fehérorosz nő családja kárpótlást követel a becsapott nőt ért erkölcsi károk miatt - írja az orosz honlap.

A magyar férfit, aki állítólag a titkosszolgálat alkalmazottjának adta ki magát a nő előtt, a Külügyminisztérium hazarendelte. Az [origo] megkeresésére a Külügyminisztérium szóvivője csak annyit mondott, hogy a férfit hazarendelték állomáshelyéről, és diplomatához méltatlan magaviselete miatt elbocsátották. A férfi már itthon van, a felmondási idejét tölti. A Külügyminisztérium az orosz hírportálon megjelent részleteket nem akarta kommentálni.

A fehérorosz nő testvére angol nyelvű blogot is indított, amiben részletesen taglalja az ügyet. A blog szerint B. Zoltán Minszkben több más nőnek is udvarolt, a teherbe ejtett nő testvére a magyar diplomatát "hétköznapi szélhámosnak" nevezte, akiről több videót is készített, amint éppen különböző nőkkel találkozgatott. A blog szerzőjének állítása szerint morális okokból nem hoz nyilvánosságra több képanyagot a magyar férfiról, de ígérete szerint megteszi, ha B. is beváltja ígéretét, és megpróbál bosszút állni a testvérén.

Az [origo] megkeresésére a Külügyminisztérium nem volt hajlandó kommentálni, hogy valóban B. Zoltánról van-e szó.