Negyvenhárman sérültek meg Barcelonában, amikor tüntetők csaptak össze rendőrökkel

Vágólapra másolva!
Negyvenhárman megsérültek pénteken Barcelonában, amikor a katalán főváros központi terén táborozó tüntetők összecsaptak a rendőrökkel. A hatóságok a Bajnokok Ligája szombati döntője miatt szerették volna megtisztítani a tüntetések fő helyszínének számító Plaza de Catalunát.
Vágólapra másolva!

Barcelonában a Plaza de Cataluna a fő helyszíne a május közepe óta tartó spanyolországi tüntetések. Itt ütköztek meg pénteken a demonstrálók a rendőrökkel, akiket állítólag azért vezényeltek ki, hogy biztosítsák a közterület-tisztítást végző brigádok munkáját. A katalán főváros ugyanis a Bajnokok Ligája szombati döntőjére készül, ezért a városvezetés el akarta távolíttatni a központi térről a rendbontásra alkalmas tárgyakat.

Az összecsapások akkor törtek ki, amikor néhány tucatnyi tüntető útját állta az egyik autónak, amely sátrakat és egyéb felszereléseket próbált meg elszállítani a térről. A közterület megtisztítását akadályozó csoportot gumibotokkal és gumilövedékekkel oszlatta fel a rendőrség. A konfliktusban negyvenhárman sérültek meg, köztük egy rendőr. Öt embert kórházba szállítottak.

A tüntetésről készült videót itt nézheti meg: