Ausztriába is juthatott a hasmenést okozó spanyol uborkából

Vágólapra másolva!
Bioélelmiszer-üzletekből vonnak vissza spanyol zöldségeket Ausztriában, mert azt feltételezik, hogy a hasmenésjárványt okozó baktériummal fertőzöttek. A zöldségeket lefoglalják és kivizsgálják, hogy valóban fertőzöttek-e. Vasárnap a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal közölte, hogy Magyarországra is juthatott a németországi hasmenésjárványt okozó, fertőzött spanyol uborkaszállítmányból.
Vágólapra másolva!

Harminchárom osztrák bioélelmiszer-üzletből vonnak vissza spanyol zöldségeket azzal a gyanúval, hogy a Németországban hasmenéses járványt okozó, EHEC-baktériummal fertőzött áruból valók - jelentették be Ausztriában.

Az Osztrák Egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Ügynökség vasárnap közölte, hogy hétfőn reggel lefoglalják a kérdéses termékeket az érintett boltokban. A lefoglalt árut ezután megvizsgálják, hogy kiderüljön, valóban EHEC-baktériummal fertőzöttek-e. Aki már vásárolt a termékekből, annak az osztrák egészségügyi minisztérium azt tanácsolja, hogy semmisítse meg azokat.


Vasárnap a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal közölte, hogy Magyarországra is juthatott a németországi hasmenéses járványt okozó, fertőzött spanyol uborkaszállítmányból. A hivatal vizsgálatot rendelt el, amelynek az eredményei jövő hét elejére várhatóak. Németországban szombaton tízre emelkedett a halálos áldozatok száma, Magyarországon azonban az ÁNTSZ még nem tud megbetegedésről.