Milliárdokat foglaltak le Berezovszkijtól Svájcban

Vágólapra másolva!
Több mint húszmillió svájci frankot foglaltak le Borisz Berezovszkij orosz üzletembertől Svájcban. A Londonban élő Berezovszkijt négy éve ítélték börtönre sikkasztás és lopás miatt hazájában, szerinte politikai okokból.
Vágólapra másolva!

Huszonegy millió svájci frankot (4,6 milliárd forint) fagyasztottak be a svájci hatóságok egy Borisz Berezovszkij orosz oligarchához köthető svájci cég bankszámláin - írja a a Moscow Times orosz lap internetes kiadása. A lap szerint ezen kívül a francia hatóságok is lefoglaltak két tengerjáró jachtot a Londonban élő mágnástól, jóllehet az nem világos, hogy ez a két jacht ugyanaz a kettő-e, amelyeknek lefoglalása már februárban felmerült, bár akkor Berezovszkij tagadta a jachtoknak még a létezését is, nemhogy lefoglalásukat.

Az intézkedéseket az orosz hatóságok kezdeményezték. Oroszországban sikkasztás miatt ítélték távollétében börtönre az üzletembert, aki a 2007-es ítélet szerint többek között több mint 6 millió eurót szivattyúzott ki svájci cégeken keresztül az orosz Aeroflot légitársaságtól.

Berezovszkij a Moscow Times szerint nem tudott a svájciak lépéséről. A mágnás szerint az ellene folyó eljárás politikai indíttatású. Az ítéletről bővebben korábbi cikkükben olvashat.