Szabadlábra kerülhet a szobalánnyal erőszakoskodó egyiptomi bankigazgató

Vágólapra másolva!
Egy New York-i bíróság döntése szerint 25 ezer dolláros óvadék és 50 ezer dolláros biztosíték ellenében szabadlábra kerülhet Mahmúd Abdeszallam Omar. Az egyik legnagyobb egyiptomi bank volt elnöke a vád szerint egy szobalánnyal erőszakoskodott.
Vágólapra másolva!

Huszonötezer dolláros óvadék és 50 ezer dolláros biztosíték ellenében kerülhet szabadlábra az egyik legnagyobb egyiptomi bank volt elnöke, akit szexuális visszaélés vádjával őrizetbe vették egy New York-i szállodában - döntött szerdán egy manhattani bíróság.

Mahmúd Abdesszalam Omar esete mindössze néhány héttel azután történt, hogy hasonló vádakkal letartóztatták Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt francia vezérigazgatóját.

Omart azzal vádolják, hogy egy szobalánnyal erőszakoskodott. Azzal az ürüggyel hívta a szobájába a szállodai alkalmazottat a Pierre Hotelben múlt vasárnap, hogy hozzon törlőkendőt.

A tárgyaláson a körzeti ügyész elmondta, a vádlott a szobalányt átölelte, megcsókolta a nyakát, ajkát és többször közölte vele, hogy tetszik neki. Megakadályozta továbbá, hogy a szobalány távozzon, miközben fogdosta. A férfi, aki az Alexandriai Bank korábbi elnöke volt, tagadja a vádat. Következő meghallgatása június 3-án lesz.

Május közepén a Nemzetközi Valutalap azóta lemondott vezetőjét, Dominique Strauss-Kahnt vették őrizetbe, mert a vádak szerint szexuális bűncselekményt, nemi erőszak kísérletét és törvénytelen fogva tartást követett el a New York-i Sofitel hotel szobalányával szemben.