Vágólapra másolva!
Terhes nőket tartottak fogva egy nigériai alapítványi kórházban, a gyanú szerint azért, mert világra hozott újszülöttjeiket eladták. A legfiatalabb lány húszéves sem volt, az anyák nagyjából 24 ezer forintnak megfelelő összeget kaptak gyerekeikért.
Vágólapra másolva!

Harminc nőt szabadított ki a nigériai rendőrség abból az ország déli részén fekvő alapítványi klinikából, ahol a gyanú szerint csecsemők adás-vétele folyt - írja a CNN amerikai csatorna online oldala. "Harminc terhes fiatal nőt találtunk, a legidősebb mindössze 20 éves. Néhányan még közép-, illetve általános iskolába jártak" - mondta a rendőrség szóvivője. A hatóság emberei a múlt hét végén ütöttek rajta az Abia államban található Kereszt Alapítvány kórházán, csecsemőt azonban nem találtak a helyszínen.

A hatóságok szerint volt rá példa, hogy újszülötteket adtak el 118 ezer forintnak megfelelő nigériai nairáért, az összegből a gyerekeknek életet adó nők 24 ezer forintnyi pénzt kaptak - mondta a szóvivő. Egy letartóztatott orvos azt mondta, a csecsemőket átadták a szociális hatóságoknak, hogy örökbe adják őket. A rajtaütéskor a helyszínen talált nők nem voltak együttműködők, mindössze egyikük volt hajlandó beszélni, ő is csak annyit mondott, hogy egy barátja hozta el a klinikára.