Megsérült a jemeni elnök egy támadásban

2011.06.03. 17:47

Az al-Arabija televízió szerint az arab országot vezető Ali Abdullah Szaleh könnyebb sérüléseket szenvedett az elnöki palota ellen intézett pénteki támadásban. Szalehet kórházban ápolják, négy testőre meghalt.

Könnyebb sérüléseket szenvedett a jemeni elnök egy pénteki támadásban - közölte a BBC. Ali Abdullah Szaleh a fővárosi rezidenciájában tartózkodott, amikor robbanások hallatszottak a közelből.

Hírek szerint két mecsetet ért találat, az AFP pedig úgy értesült, hogy több száz kormányhivatalnok mellett hét magas rangú vezető, köztük a miniszterelnök és a parlament elnöke is megsebesült, utóbbi súlyosan. Ali Abdullah Szaleh négy testőre életét vesztette. Elterjedt a hír, hogy Szaleh is életét vesztette a bombatámadáskor, de ezt hivatalos források cáfolták, azt viszont megerősítették, hogy Szalehet kórházban ápolják.

A hatalmon lévő párt, az Általános Népi Kongresszus egyik vezetője később a francia hírügynökségnek elmondta, hogy az elnököt a jemeni  védelmi minisztérium kórházában ápolják. A neve mellőzését kérő vezető semmit sem volt hajlandó elárulni az elnök állapotáról. Csak annyit mondott még, hogy ugyanabban a katonai kórházban ápolják Mohamed Mudzsavar miniszterelnököt és Abdulaziz Abdulganit, a parlament elnökét is.

Korábban a kormányerők tűz alá vették egy törzsi vezető fivérének, valamint az ellenzéki Iszlah párt vezetőjének, Hamid al-Ahmar sejknek a házát. Emellett a lázadó törzs televíziójának székházát is ágyúzták.

A BBC közölte, a különleges erők hamarosan akcióba léphetnek Szaleh elnök fiának vezetésével, hogy visszafoglalják a törzsi harcosok által megszállt kormányépületeket. Törzsi források szerint viszont több ezer harcosuk indult el a fővárosba, hogy részt vegyen a kiújuló összecsapásokban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK