Jól fogyott Amerikában a kabócafagylalt, de a hatóság nem örül neki

Vágólapra másolva!
Órák alatt elfogyott a barna cukorba és tejcsokoládéba forgatott kabócából készült fagylalt egy amerikai cukrászdában. Az Egyesült Államok közegészségügyi hatósága szerint a rovar felhasználása nem tiltott, mégis azt kérte, hogy fogják vissza a kabócafagylalt árusítását.
Vágólapra másolva!

A Missouri állambeli Sparky's Homemade Ice Cream június 1-jén kezdte árulni kabócából készült desszertjét, amely órák alatt elfogyott.

A fagylaltozó alkalmazottai saját maguk gyűjtötték össze udvaruk kertjében a rovarokat. Előbb eltávolították a szárnyukat, majd felforralták a rovarokat, amelyeket később barna cukorba és tejcsokoládéba mártottak. A fagylaltalap barna cukor és vaj ízű.

Gerry Worley, a Columbia Megyei Közegészségügyi Hivatal egészségügyi főelőadója szerint a hatóság élelmiszerkódja "nem rendelkezik közvetlenül" a kabócákról, mindazonáltal nem javasolja összetevőként való felhasználásukat. Azt kérték a kabócából készült fagylaltot kínáló cukrászdától, hogy fogják vissza ennek a terméknek az árusítását.