Hetvenezren tüntettek Chile fővárosában az oktatási rendszer ellen

Vágólapra másolva!
Könnygázt és vízágyút vetettek be a rendőrök a több tízezer demonstráló ellen, akik csütörtök este vonultak utcára Santiagoban az oktatás újjászervezését követelve.
Vágólapra másolva!

Több tízezer ember vonult fel csütörtök este Chile fővárosában, alacsonyabb tandíjakat és az oktatási rendszer átfogó reformáját követelve. A rendőrség szerint legkevesebb hetvenezer ember özönlött Santiago utcáira - írja a CNN amerikai csatorna online oldala. Néhány tüntető kövekkel kezdte dobálni a rendőröket, akik válaszul könnygázt és vízágyút vetettek be. "Az erőszak aggaszt engem. Ezt nem engedhetjük meg. Annak a lehetősége, hogy néhány gyerek és fiatal kimarad az iskolából, aggasztó. Kérem legyenek óvatosak, ami most zajlik, nem vezet az oktatás javításához" - mondta Joaquin Lavin chilei oktatási miniszter.

A tüntetést diákok és professzorok szervezték, akik szerint tömeges megmozdulásokra van szükség ahhoz, hogy a kormány észrevegye a problémákat. "Az oktatáspolitikát újjá kell szervezni" - mondta a professzorok testületének elnöke a CNN helyszínen tartozkodó tudósítójának.