Tankokkal vonult be a rendőrség Rio egyik nyomornegyedébe

Vágólapra másolva!
A közelgő labdarúgó-világbajnokság és nyári olimpia miatt a brazil főváros rendőrsége nagyszabású akcióba kezdett, amelynek keretében megpróbálják megtisztítani Rio de Janeiro nyomornegyedeit a kábítószer- és fegyverkereskedőktől. Az elmúlt hetekben tizennyolc favelába nyomult be a rendőrség tankokkal és helikopterekkel.
Vágólapra másolva!

A brazil rendőrség helikopterekkel és tankokkal nyomult be Rio de Janeiro egyik legnagyobb nyomornegyedébe, hogy javítsa a közbiztonságot a brazil fővárosban a 2014-es labdarúgó-világbajnokság és a 2016-os nyári olimpia előtt - írja a BBC brit közszolgálati médium.

A Mangueira nevű kunyhótelepre a közel nyolcszáz rendőr egy lövés nélkül tudott bemenni, miután korábban bejelentették az akciót. A nyomornegyed a 2014-es világbajnokság döntőjéül szolgáló Maracana stadion közvetlen szomszédságában van, és itt található az egyik legismertebb szambaiskola is.

A brazil O Globo című napilap szerint a rendőrség a helikopterekről röplapokat szórt szét a hatóságok telefonszámaival, valamint ismert bűnözők fotóival. Az akciótól a rendőrség azt várja, hogy a nyomornegyed lakói információt szolgáltatnak majd a favelában működő drog- és fegyverkereskedőkről.

A BBC helyszíni tudósítója szerint a helyiek többsége örült az akciónak, és együttműködő volt, mivel meg akarnak szabadulni a kábítószer-kereskedőktől. A Mangueira volt a tizennyolcadik favela, ahol a rendőrség ilyen akciót hajtott végre az elmúlt időszakban.

Forrás: AFP/Vanderlei Almeida