Újabb szankciókkal sújtja az EU Fehéroroszországot az emberi jogi helyzet miatt

Vágólapra másolva!
A romló emberi jogi helyzet miatt négy újabb diplomatát vettek fel a fehéroroszországi rezsim vízumtilalommal és vagyonbefagyasztással sújtott kulcsembereinek listájára az Európai Unió külügyminiszterei. Az EU szakminiszterei azt is kijelentették, hogy tilos fegyvereket eladni Fehéroroszországnak.
Vágólapra másolva!

Az emberi jogok helyzetének folyamatos romlása miatt Fehéroroszországgal szemben újabb szankciókról döntöttek hétfőn Luxembourgban az Európai Unió külügyminiszterei.

A tanácskozásról kiadott közlemény szerint további személyeket - diplomaták közlése alapján szám szerint négyet - vettek fel a minszki rezsim vízumtilalommal és vagyonbefagyasztással sújtott kulcsembereinek, illetve támogatóinak listájára, valamint három újabb vállalatot büntettek Európában elérhető javaik befagyasztásával.

Ezenkívül tilos eladni Fehéroroszországnak fegyvereket, illetve olyan felszerelést, amelyet belső karhatalmi elnyomásra lehet használni. A miniszterek abban is megállapodtak, hogy az Európai Beruházási Bank fehéroroszországi műveleteit csak akkor lehet folytatni, ha az Unió kielégítőnek ítéli az országban az emberi jogok helyzetének alakulását, a jogállami követelmények érvényesülését.