700 ezren vettek részt a berlini melegfelvonuláson

2011.06.25. 19:12

A homoszexuálisok és a leszbikusok jogaiért kiálló, a velük szemben nagyobb toleranciát követelő rendezvényen, a berlini Christopher Street Day parádén a tavalyinál százezerrel többen voltak, a rendezvényen nem volt incidens.

A szervezők szerint kereken 700 ezren vettek részt szombaton Berlinben a melegek hagyományos Christopher Street Day parádéján. A homoszexuálisok és a leszbikusok jogaiért kiálló, a velük szemben nagyobb toleranciát követelő rendezvény - a tavalyinál mintegy 100 ezerrel több résztvevővel - minden incidens nélkül zajlott.

A felvonulást a New York-i Christopher Streeten 1969-ben tartott első melegparádé emlékére rendezték meg. Az 1969-es New York-i parádé előzményeihez tartozott, hogy a rendőrség a Christopher Streeten rátámadt egy főleg homoszexuálisok által látogatott bárra.

A Berlin központjában rendezett felvonulás békésen zajlott. A rendezvény részeként zenével és tánccal egybekötött színes, karneváli programok voltak, majd a berlini városháza előtt nagygyűlést rendeztek.