Huszonegy embert öltek meg Pakisztánban kilőtt amerikai rakéták

Vágólapra másolva!
Távirányítású amerikai repülőgépekről kilőtt rakéták végeztek több mint húsz emberrel hétfőn Pakisztánban. Az Egyesült Államok hadserege az al-Kaida vezére, Oszama bin Laden halála után sűrítette a drónokkal elkövetett támadásokat.
Vágólapra másolva!

Legalább huszonegy embert öltek meg hétfőn Pakisztánban távirányítású amerikai repülőgépekről indított rakéták. Az ország nyugati részén,Vazirisztánban először egy mozgó járművet talált el egy drónról indított rakéta, ami megölt nyolc embert. Néhány órával később tizenhárman vesztették életüket, amikor egy pilóta nélküli repülőgép három rakétát lőtt ki a térségben tevékenykedő fegyveresek egyik kiképzőtáborára.

Az amerikai hadsereg sűrítette drónokkal végrehajtott pakisztáni támadásait Oszama bin Laden al-Kaida-vezér megölése óta. Csak júniusban nyolcvannyolcan haltak meg pilóta nélküli repülőgépekkel végrehajtott csapásokban.

Legutóbb vasárnap történt merénylet Pakisztánban, amelyet a tálibok szerint egy házaspár hajtott végre Dera-Iszmáilhánban. A pár kézigránátokat dobott a rendőrőrsre, majd behatolt az épületbe, géppisztollyal lelőtt öt rendőrt, tucatnyit túszul ejtett, és órákon át fogva tartott - mondta Ahszanulla Ahszan, a pakisztáni tálibok egyik szóvivője vasárnap egy ismeretlen helyről több hírügynökségnek nyilatkozva. Amikor kommandósok megpróbálták kiszabadítani a túszokat, a támadók felrobbantották magukat - tette hozzá a szóvivő. A robbanástól megsebesültek a túszok is, és közülük hét belehalt sérüléseibe - közölte a rendőrség.