Huszonnyolc gyereket nevelő képviselőnő is indulni kíván az USA elnöki posztjáért

Vágólapra másolva!
Határozottan ellenzi az abortuszt és az egyneműek házasságát a republikánusok színeiben a jövő évi amerikai elnökválasztáson indulni kívánó Michele Bachmann. A volt adóügyi jogász szerint Barack Obama ideje lejárt, hiszen nem sikerült az elmúlt három évben növekedő pályára állítania a gazdaságot.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is beszállt hétfőn az amerikai elnökválasztási küzdelembe Michele Bachmann minnesotai republikánus képviselő, a konzervatív Tea Party mozgalom egyik vezéralakja. "Azért vagyok ma itt, Waterlooban, hogy bejelentsem: 2012-ben győzni tudunk és győzni fogunk" - jelentette ki Bachmann, aki szerint az Egyesült Államok nem engedhet meg magának újabb négy évet Barack Obamával, aki "egyciklusos elnök lesz". Idézte Obama 2009-ben tett kijelentését, miszerint amennyiben három éven belül nem tudja növekedő pályára állítani a gazdaságot, akkor csak egy mandátum erejéig lesz elnök.

A konzervatív Iowában, ahol a republikánus jelölőgyűlések jövőre elsőként döntenek majd arról, hogy ki legyen a párt hivatalos elnökjelöltje, a képviselőnő egy múlt heti közvélemény-kutatás szerint a második helyen áll a republikánus listavezető, Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó mögött. A Des Moines Register napilap által elvégeztetett felmérés szerint Romney támogatottsága 23, Bachmanné pedig 22 százalékpontos volt.

Az 55 éves volt adóügyi jogász mind fiskális, mind szociális kérdésekben markánsan konzervatív álláspontot képvisel, határozottan ellenzi az abortuszt és az egyneműek házasságát. 2006-ban ő volt az első nő, akit Nebraskában beválasztottak a szövetségi képviselőházba. Bachmann kezére játszhat, ha Sarah Palin volt alaszkai kormányzó, pártjának 2008-as alelnökjelöltje végül úgy dönt, hogy nem száll be a versenybe, mert a két politikus asszony politikai hitvallásában és személyiségében több hasonlóság is kimutatható. Michele Bachmann férjezett, öt saját és 23 nevelt gyermeke van.