Megházasodott II. Albert monacói herceg

2011.07.02. 18:59

A polgári házasság után az egyházi szertartást is megtartotta az 53 éves II. Albert monaciói herceg és a 33 éves Charlene Wittstock egykori úszónő. A díszes eseményen Schmitt Pál magyar köztársasági elnök is részt vett.

Egy nappal a polgári esküvő után II. Albert monacói herceg és Charlene Wittstock egykori dél-afrikai úszóbajnok szombaton katolikus szertartás keretében is örök hűséget fogadott egymásnak.

A hercegi pár mintegy 800 illusztris vendég előtt mondta ki a boldogító igent a Grimaldi-palota díszudvarában tartott szertartáson. Az illusztris vendégek között számos európai uralkodó, államfő, topmodell, sportoló volt, köztük Schmitt Pál köztársasági elnök és felesége.

A VIP-vendégek soraiban foglalt helyet Karl Lagerfeld, Giorgio Armani divattervezők, Roger Moore brit színész, Naomi Campbell brit topmodell és Bernadette Chirac volt francia first lady. A protokollnak megfelelően utolsóként érkezett Nicolas Sarkozy francia elnök, akivel Albert herceg igen jó kapcsolatokat ápol.

A menyasszony apja oldalán érkezett a szertartásra Armani uszályos ruhakölteményében, hét monacói népviseletbe öltözött nyoszolyólány kíséretében. A herceg az egyetlen monacói fegyveres testület, a csendőrség fehér nyári egyenruháját viselte.

A szertartást Bernard Barsi monacói érsek celebrálta. A szertartás francia nyelven folyt, a menyasszony is francia nyelven mondta ki az igent. A gyűrűváltás után Pumeza Matshikiza dél-afrikai szopránénekesnő hagyományos dél-afrikai dalokat adott elő.

Renée Fleming világhírű amerikai szopránénekesnő Mozart egyik művét énekelte a szertartás keretében. Az esküvői szertartást díszvacsora követi, amelynek menüjét a francia származású monacói sztárszakács, Alain Ducasse állította össze, majd nagyszabású tűzijáték zárja az ünnepséget.

Az 53 éves Albert és a 33 éves Charlene Wittstock pénteken kötött polgári házasságot egymással a monacói hercegi palota tróntermében, és ezzel Charlene Monacó hercegnője lett.

Forrás: AFP/Valery Hache
Nézzen képeket a hercegi pár esküvőjéről!