Az amerikai légierő vadászgépe kényszerített földre egy kisrepülőt szombaton Camp Davidnél, mert túl közel repült az amerikai elnök rezidenciájához. A kisgép pilótája egyszer sem válaszolt a légvédelmi központ rádiós bejelentkezésére, ezért felküldték érte az F-15-ös vadászgépet.

Leszállásra kényszerített az amerikai légierő egyik vadászgépe egy kis repülőt, amely áthaladt a Camp David-i elnöki rezidenciát övező tiltott légi zónán szombat délután - közölték amerikai katonai források. Az Egyesült Államokban július 4-én ünneplik a függetlenség napját. Az ünnepi hétvége túlnyomó részét a marylandi Camp Davidben tölti Barack Obama amerikai elnök és családja.

Az Észak-Amerika légterét ellenőrző és biztonságáért felelős Észak-amerikai Egyesített Légvédelmi Parancsnokság (NORAD) tájékoztatása szerint megpróbáltak rádiókapcsolatot létesíteni a kis repülővel, de az nem válaszolt. Ezért egy F-15-ös vadászgépet útnak indítottak, amely Camp Davidtől mintegy 10 kilométerre befogta és Hagerstown repülőterére kísérte az övezetet megsértő gépet.

Angela Young, a NORAD szóvivője közölte, hogy a kétszemélyes polgári repülő Maryland állam két városa között repült. A pilótát kihallgatták, majd vádemelés nélkül tovább engedték.