Vadászgép hozta le az Obama rezidenciájához túl közel repülő kisgépet

Vágólapra másolva!
Az amerikai légierő vadászgépe kényszerített földre egy kisrepülőt szombaton Camp Davidnél, mert túl közel repült az amerikai elnök rezidenciájához. A kisgép pilótája egyszer sem válaszolt a légvédelmi központ rádiós bejelentkezésére, ezért felküldték érte az F-15-ös vadászgépet.
Vágólapra másolva!

Leszállásra kényszerített az amerikai légierő egyik vadászgépe egy kis repülőt, amely áthaladt a Camp David-i elnöki rezidenciát övező tiltott légi zónán szombat délután - közölték amerikai katonai források. Az Egyesült Államokban július 4-én ünneplik a függetlenség napját. Az ünnepi hétvége túlnyomó részét a marylandi Camp Davidben tölti Barack Obama amerikai elnök és családja.

Az Észak-Amerika légterét ellenőrző és biztonságáért felelős Észak-amerikai Egyesített Légvédelmi Parancsnokság (NORAD) tájékoztatása szerint megpróbáltak rádiókapcsolatot létesíteni a kis repülővel, de az nem válaszolt. Ezért egy F-15-ös vadászgépet útnak indítottak, amely Camp Davidtől mintegy 10 kilométerre befogta és Hagerstown repülőterére kísérte az övezetet megsértő gépet.

Angela Young, a NORAD szóvivője közölte, hogy a kétszemélyes polgári repülő Maryland állam két városa között repült. A pilótát kihallgatták, majd vádemelés nélkül tovább engedték.