Több tucat halottja van egy kormányépületben történt robbanásnak Irakban

Vágólapra másolva!
Két robbanás történt egy iraki kormányépület parkolójában Bagdad közelében kedden. Több tucat civil életét vesztette, legalább ötvenen megsérültek - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Két robbanás történt egy iraki kormányépületben Bagdadtól húsz kilométerre északra kedden, legalább huszonheten, egyes források szerint harmincöten meghaltak, ötvenen megsérültek - írja a BBC, brit közszolgálati médium.

Az iraki biztonsági szolgálat tájékoztatása szerint egy autóba rejtett bomba, és egy másik szerkezet robbant föl a kormányépület parkolójában Tajiban. A robbanást úgy időzítették, hogy a detonáció nagy pusztítást vigyen végbe - mondta egy helyi képviselő. Hétfőn legalább tíz ember vesztette életét iraki fegyveres összecsapásokban.

A június volt az idei év leghalálosabb hónapja Irakban, 271 civil vesztette életét, ami 34 százalékos emelkedés a májusi adatokhoz képest. Tizennégy amerikai katona is életét vesztette júniusban, 2008 júniusa óta nem volt ilyen magas ez a szám. Az amerikai hadsereg a tervek szerint az év végén vonul ki Irakból.

Irak az al-Kaidát tette felelőssé az amerikai katonák elleni támadásokban, amerikai források szerint azonban iráni hátterű szervezetek felelősek az amerikai katonák elleni támadásokért.