Két napig őrizgette az autópályán talált egymillió eurót egy német katona

Vágólapra másolva!
Egymillió eurót tartalmazó pénzkazettákat talált az autópályán egy német katona Bajorországban. A pénzszállító autóról leesett kazettákat a katona először értékmegőrzőbe vitte, és csak két nappal a megtalálás után vitte el a rendőrségre. A német rendőrök most azt próbálják kideríteni, mit akart kezdeni a pénzzel a férfi.
Vágólapra másolva!

Két nappal azután, hogy Bajorországban megtalálta, értékmegőrzőbe vitte a több mint egymillió eurót tartalmazó pénzkazettákat egy német katona - írja internetes oldalán a BBC brit közszolgálati médium.

A katona az autópályán találta meg a dobozokat a bajorországi Bad Kissingennél hétfőn. A hatóságok már körözték a pénztartó kazettákat, amelyek egy pénzszállító autóról estek le. A katona azonban két nappal a megtalálás után adta át a pénzt a rendőrségnek, amelynek most arról kell döntenie, hogy felelősségre vonják-e a katonát.

A nyomozók helyi vezetője szerint egyelőre nem világos, hogy miért helyezte két napra értékmegőrzőbe a pénzt a katona. Szemtanúk azt mondták, látták, amint a pénzkazetták kizuhannak az autóból, amikor annak ajtaja hirtelen magától kinyílt. Mások azt állítják, látták, amikor egy katonai jármű megállt és bele raktak valamit. A rendőrség szerint ez a kijelentés a katonaság irányába tereli a nyomozást.