Repülővel érkező palesztinbarát aktivistáktól tart Izrael

Készültségbe helyezték az izraeli hatóságokat, mert pénteken több száz, palesztinok mellett tüntető aktivista érkezhet a tel-avivi Ben-Gurion repülőtérre - olvasható a BBC internetes kiadásában. Benjamin Netanjahu szerdán kijelentette, minden országnak joga van ahhoz, hogy kizárja a külföldről érkező bajkeverőket, így Izrael is megteszi majd a kellő lépéseket.

Készülnek az izraeli hatóságok arra, hogy pénteken várhatóan mintegy hatszáz aktivista repül Tel-Avivba, hogy a palesztinok mellett tüntessen - írja a BBC internetes kiadása. Az aktivisták különböző európai országokból érkeznek, ezért több száz rendőrt vezényelnek a Ben-Gurion repülőtérre.

Olivia Zemor, a demonstráció franciaországi szervezője elmondta, 350-en érkeznek majd Párizsból, és nem terveznek rendbontást. A céljuk az, hogy eljussanak Ciszjordániába és ott kifejezzék szolidaritásukat a palesztinokkal. "El fogjuk mondani a hatóságoknak, hogy mi a küldetésünk, nem akarunk a repülőtéren maradni. Nincs joguk ahhoz, hogy kizárjanak minket az országból."

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán megtekintette a rendvédelmi erők készülődését a repülőtéren. A kormányfő azt mondta, minden országnak joga van ahhoz, hogy kizárja a külföldről érkező bajkeverőket, így Izrael is megteszi majd a kellő lépéseket.

KAPCSOLÓDÓ CIKK