Mesterséges megtermékenyítés egy új brit lottójáték főnyereménye

Vágólapra másolva!
Lottón "nyerhetnek" gyereket Nagy-Britanniában azok a szülők, akik mesterséges megtermékenyítésre várnak. A vitatott játék nyereménye 25 ezer fontos, személyre szabott termékenységi kezelés valamelyik elismert brit klinikán.
Vágólapra másolva!

Lottón "nyerhetnek" gyereket azok, akik húsz fontért megveszik a vitatott játék szelvényét Nagy-Britanniában - írja a The Daily Telegraph című brit lap internetes oldala. Nemcsak párok, hanem egyedülállók, melegek és idősek is részt vehetnek, a nyereményt pedig tovább adhatják barátoknak vagy családtagoknak.

A lottójáték havonta kisorsolt főnyereménye egy 25 ezer fontos termékenységi kezelés. A szerencséseket luxushotelben szállásolják el, sofőr viszi őket a klinikára. Ha nem jár sikerrel a mesterséges megtermékenyítés, a babára váróknak donor petesejtet vagy műtétet is felajánlanak, de választhatják azt is, hogy béranya hozza világra a gyereküket. A nyertesek mobiltelefont is kapnak, hogy bármikor kapcsolatba tudjanak lépni az orvosokkal.

A lottót ugyanakkor nagy viták övezik. Sokan megalázónak tartják, a szerencsejáték mögött álló To Hatch alapítvány viszont azt reméli, hogy olyan leendő szülők is gyerekhez juthatnak, akik nem tudnák megengedni maguknak az alkalmanként ötezer fontba kerülő kezeléseket.

Nagy-Britanniában minden hetedik pár küzd termékenységi gondokkal, a megszületett gyerekek egy százaléka pedig mesterséges megtermékenyítéssel fogan - emlékeztet a The Daily Telegraph.