Hiányosan adták át a világ leghosszabb hídját Kínában

Vágólapra másolva!
Több hiányosságot találtak a múlt héten átadott kínai Csiaocsoun, amely a világ leghosszabb tenger feletti hídja. Egy helyi tévé szerint a hibák oka, hogy a munkásoknak sietniük kellett, hogy a kommunista párt alapításának 90. évfordulójára elkészüljenek. A főmérnök szerint viszont ez nem igaz, a híd teljesen biztonságos.
Vágólapra másolva!

Hiányos szalagkorlátokat, hiányzó világítótesteket és laza csavarokat talált a kínai média a világ leghosszabb tenger feletti hídján, a múlt héten átadott, 37 kilométer hosszú Csiaocsoun. Az állami CCTV csatornán egy riporter például kézzel kicsavarta a védőkorlát egyik rögzítését, és bemutatta azt is, hogy a világítás nem működik megfelelően. A tévének munkások azt mondták: a hidat két hónappal az elkészülte előtt adták át, csak azért, hogy a megnyitó egybeessen a Kínai Kommunista Párt alapításának 90. évfordulójára rendezett nagyszabású ünnepségekkel.

Forrás: AFP/Yan Runbo

A híd főmérnöke, Sao Hszin-peng szerint viszont biztonságos az építmény, és tagadta azokat az állításokat, amelyek szerint a munkát rohamtempóban készítették volna, hogy a 90. évfordulóra át lehessen adni. Sao az állami médiában azt mondta: a híd közlekedésre alkalmas állapotban van, a problémák nem jelentősek, a világítás például szerinte csak esztétikai kérdés.

A világ leghosszabb tengeri hídját Santung tartományban, Csingtao városban adták át. A június 30-án átadott Csiaocsou 37 kilométer hosszú (a hozzá kapcsolódó alagúttal együtt több mint 42 kilométer), és mintegy 35 méter széles. A hivatalos jelentések szerint 2,3 milliárd dollárnak megfelelő jüanba került, építését még 2007 májusában kezdték.