Vadnyugati stílusban raboltak ki egy tehervonatot Marseille-ben

Vágólapra másolva!
Álarcosok megtámadtak és kiraboltak egy teherszállító vonatot csütörtök éjjel Marseille-ben - jelentette a Reuters hírügynökség. A rendőrök szerint a rablók a vadnyugati banditákéhoz hasonló stratégiát alkalmaztak.
Vágólapra másolva!

Mintegy húsz álarcos rabló eltorlaszolta a síneket Marseille északi részén, hogy megállásra kényszerítsen egy személyvonatot, amely mögött célpontjuk, egy tehervonat haladt. A személyvonat beleszaladt a barikádba, és valóban megállt, ahogy a mögötte haladó célpont is.

Az álarcosok ekkor akcióba léptek: kinyitották a vagonokat és nagy mennyiségű árut elvittek. Mire a rendőrség a helyszínre érkezett, a támadók már elmenekültek a zsákmánnyal.

David-Olivier Reverdy rendőr szakszervezeti vezető a következő szavakkal jellemezte a történetet: "Tiszta vadnyugati helyzet indiánokkal és cowboyokkal", amire nagyon régen nem volt példa Marseille-ben. Szerint olyan meggondolatlan helyi fiatalok követhették el a támadást, akik nem mérték fel, milyen következményekkel és sérülésekkel járhat egy gyorsvonat kisiklatása.

A személyvonaton nem sérült meg senki, de az utasoknak le kellett szállniuk és el kellett gyalogolniuk egy közeli vasúti átjáróig, ahonnan taxikkal szállították őket tovább. A rendőrség keresi az elkövetőket.