Gázai célpontot támadtak izraeli vadászgépek vasárnap hajnalban

Vágólapra másolva!
F-16-os harci gépekkel támadott meg Izrael egy palesztin célpontot a Gázai övezetben vasárnap. A légi csapás valószínűleg válaszlépés volt három palesztin rakétára, amelyeket Izraelre lőttek ki nem sokkal korábban.
Vágólapra másolva!

Izraeli harci gépek mértek csapást vasárnap hajnalban egy a Gázai övezetben található célpontra - közölték szemtanúk és biztonsági források. Az első jelentések szerint a támadásnak nem voltak áldozatai.

A beszámolók szerint F-16-os harci gépek repültek be a Gázai övezet fölé, és Gáza városától keletre lévő célpontra lőttek ki rakétát, egyes jelentések szerint egy építőipari létesítményre. A támadás tényét az izraeli hadsereg is megerősítette, de részleteket nem közölt.

A légicsapásra röviddel azt követően került sor, hogy ismeretlen palesztin fegyveresek három házilagos készítésű rakétát lőttek ki dél-izraeli területekre. Az izraeli katonai rádió szerint ennek a támadásnak nem voltak áldozatai.

A Gázai övezet a hét végén különleges figyelmet kapott, mivel különböző jogvédő szervezetek egy tavalyi akcióhoz hasonlóan idén is hajóflottával akarták áttörni az övezet körüli blokádot. A flottilla hajóit azonban a görög kormány nem engedte kihajózni gáza felé. Csütörtökön és pénteken palesztinbarát aktivisták repülővel is megpróbáltak bejutni Izraelbe, hogy a Gázai övezet elszigeteltségére hívják fel a figyelmet, de többségüket az izraeli hatóságok visszafordították a reptérről.