Puskaporos hordók robbantak egy ciprusi támaszponton, tizenöten meghaltak

Vágólapra másolva!
Legalább tizenöt halálos áldozata van annak a robbanássorozatnak, amely hétfőn történt egy ciprusi haditengerészeti bázison. Az ország legnagyobb villamos erőműve működésképtelenné vált, és a támaszponttól alig három kilométerre lévő tengerparti üdülőhelyen is betörtek az épületek ablakai. A ciprusi magyar nagykövetségnek nincs információja magyar áldozatokról, sérültekről.
Vágólapra másolva!

Robbanássorozat történt hétfőn Ciprus déli részén, egy katonai támaszponton. A katasztrófának legalább tizenöt halálos áldozata és rengeteg sérültje van - mondta el az [origo]-nak Gál Mariann, a ciprusi magyar nagykövetség munkatársa. A külképviseletnek nincs információja magyar áldozatokról vagy sérültekről, de azt lehet tudni, hogy a detonációkhoz közeli Zygi településen élnek magyarok.

Az országban akadozik az energiaellátás is, mert Ciprus legnagyobb villamos erőműve is működésképtelenné vált a katasztrófa miatt. A kormány felszólította a lakosságot, takarékoskodjanak az árammal.

A katasztrófát egy lőszerraktár felrobbanása okozta, amelyben egy iráni hajó lefoglalt munícióját tárolták. Egy rendőrségi szóvivő elmondta, a raktárban 98 puskaporos hordó volt, kettő meggyulladt, majd hatalmas robbanások következtek.