Legalább kilencen meghaltak egy mexikói fegyenclázadás során

Vágólapra másolva!
59 elítélt megszökött és legalább kilencen meghaltak egy pénteken kitört mexikói börtönlázadás következtében. Hét börtönőr eltűnt, a hadsereg is közbeavatkozott.
Vágólapra másolva!

Legalább kilenc halottja és öt sebesültje van egy pénteken kitört mexikói börtönlázadásnak a Nuevo Laredóban, Tamaulipas állam és az Egyesült Államok határának közelében. A zűrzavart kihasználva 59 rab szökött meg. A mexikói hatóságok állításuk szerint már "ellenőrzésük alá vonták a helyzetet" a fegyintézetben, de a hadseregnek is közbe kellett avatkoznia. Az 1238 fős börtönben az elítéltek viszálya torkollott erőszakcselekményekbe.

A hivatalos közlemény szerint "hét börtönőr elhagyta szolgálati helyét", és egyelőre nincs információ arról, hol lehetnek. A börtönlázadást menekülésre kihasználó szökevények között főként súlyosabb bűncselekményekért elítélt rabok vannak.

Noevo Laredo börtönéből tavaly decemberben 151 elítélt szökött meg, ez volt a legnagyobb tömeges szökés a mexikói büntetés-végrehajtás történetében. Tamaulipas államban az egyik legmagasabb a bűnözési ráta Mexikóban, elsősorban a Los Zetas kartell tevékenységének következtében, amely a Golfo bűnszövetkezettel vív ádáz küzdelmet a befolyási övezetekért.