Összeesküvésről beszél a Berlusconi kéjelgéseit kiteregető nő

Vágólapra másolva!
Egy összeesküvés résztvevője volt a Silvio Berlusconi szexbotrányát kirobbantó eszkort a saját állítása szerint. Patrizia D'Addario egy friss interjúban elmondta, hogy nem akarta a nyilvánosság elé tárni az olasz miniszterelnökkel való kapcsolatát, de Berlusconi politikai ellenfelei nyomást helyeztek rá, és úgy vélte, hogy csak a nyilvánosság segítségével tudja megvédeni családját.
Vágólapra másolva!

A Silvio Berlusconi szexbotrányát kirobbantó eszkort szerint összeesküvés áldozata lett az olasz miniszterelnök, politikai ellenfelei be akarták sározni a nevét, ezért robbantották ki a botrányt, amihez felhasználták őt is - írja a brit Telegraph Patrizia D'Addario egy olasz lapnak adott interjújára hivatkozva.

D'Addario a vele készült interjúban elmondta, hogy sosem akart a nyilvánosság elé lépni, vagy megzsarolni Silvio Berlusconit, miután együtt töltött vele egy éjszakát az olasz miniszterelnök római rezidenciáján, de kényszerítették, hogy ezt tegye.

"Egy Berlsuconi elleni összeesküvés része voltam, az ügyvédem vett rá, hogy interjúkat adjak. Berlusconi ellenségei felhasználtak a saját céljaik eléréséhez, majd félreállítottak. Nem akartam beszélni, nem akartam interjúkat adni, nem akartam a beszélgetéseinkről készült felvételeket közzé tenni, de az ügyvédem azt mondta, hogy így tudom a legjobban megvédeni magam és a családomat" - nyilatkozta D'Addario, néhány órával az előtt, hogy Milánóban folytatódott volna Silvio Berlusconi pere.

A 42 éves eszkort 2009-ben indította el a lavinát, amikor egy újságnak azt mondta, hogy 2000 eurót kapott azért, hogy együtt töltse az éjszakát a miniszterelnökkel. Akkor azt mondta, hogy egy olyan partin vett részt, amelyen rajta kívül még húsz másik nő is volt, akik közül többen bizalmas viszonyt ápoltak Berlusconival.

D'Addario akkori nyilatkozata után nyomozás indult, amely végén megvádolták Silvio Berlusconit, hogy fizetett a szexuális szolgálataiért egy 17 éves lánynak, ami az olasz törvények szerint büntetendő.

Berlusconi párttársa kivizsgálná az ügyet

Silvio Berlusconi korábban többször is D'Addario mostani állításaival egybehangzó kijelentéseket tett, vagyis személye elleni politikai támadásnak minősítette a körülötte dagadó szexbotrányt.

Osvaldo Napoli, Berlusconi pártjának egyik tagja szerint az ügyészségnek ki kell hallgatnia D'Addariót, aki korábban az ügy egyik kulcsfigurája volt. "Valami nincs rendben itt. Az összeesküvés lehetőségéről tett állításai annyira komolynak hangzanak, hogy azonnal ki kell vizsgálni az ügyet."

A 42 éves eszkort ügyvédje közben nyilatkozatot adott ki, amelyben tagadja a nő vádjait. "Az ő egyedüli döntése volt, hogy a nyilvánosság elé lép. Az én szerepem annyi volt, hogy mint ügyvédje támogassam ebben - mondta Maria Pia Vigilante.

Berlusconinak jelenleg két ügyben kellene megjelennie az olasz bíróságon. Az egyikben a vád szerint az olasz miniszterelnök 600 ezer dollárt fizetett korábbi ügyvédjének hamis tanúskodásért. A másikban Berlusconi szexpartijait vizsgálják, és azt, hogy a miniszterelnök fizetett-e a Ruby néven elhíresült eszkortnak a szexért, amikor a lány még csak 17 éves volt.

Berlusconi mindkét esetben tagadja a vádakat, és közlése szerint csak a hamis tanúzási ügyben hajlandó részt venni a tárgyaláson.