Az egyik ismert nagy-britanniai hackercsoport vállalta magára, hogy hétfőn este feltörték a Sun napilap internetes oldalát, és ott a Rupert Murdoch állítólagos haláláról szóló álhíreket közöltek. A hackerek azt írták, a brit lehallgatási sajtóbotrány egyik főszereplője megmérgezte magát.

Számítógépes kalózok betörtek a legnagyobb brit bulvárlap, a Sun internetes oldalára, és elhelyeztek egy álhírt, miszerint meghalt Rupert Murdoch, a nagy-britanniai sajtóbotrányban érintett globális médiabirodalom alapító-vezetője - írja a CNN amerikai hírtelevízió online oldala. A betörést a Lulz Security hackercsoport vállalata magára Twitter-üzenetében. "Jó kedvünk van, jól érezzük magunkat, elrontottuk Murdoch Sunját" - írják a közösségi oldalon a csoport tagjai.

A Sun honlapja helyett hétfőn késő este rövid ideig egy másik internetes oldal nyílt meg, amelyen a következő hír állt: "Egyes hírek szerint Rupert Murdochot holtan találták a háza kertjében, miután palládiumot vett be". A palládium igen ritka, a platinaércből kinyert fém.

A 80 éves Rupert Murdochnak kedden kell megjelennie a brit parlament illetékes bizottsága előtt az egyre súlyosabb sajtó- és politikai botránnyá dagadó telefonlehallgatási ügyben. A testület meghallgatja a botrány miatt már megszüntetett News of the World egykori főszerkesztőjét, a vasárnap őrizetbe vett Rebekah Brookst és az ausztrál-amerikai sajtómágnás fiát, James Murdochot, aki a bulvárlapot annak megszűnéséig kiadó News International elnöke.

A bizottság elsősorban azt szeretné megtudni, a három vezető tudott-e arról, hogy a News of the World - exkluzív értesülések reményében - lehallgatta civilek telefonját. A botrány két hete robbant ki azzal, hogy kiderült, a bulvárlap feltörte egy elrabolt és brutálisan meggyilkolt 13 éves kislány mobiltelefonjának üzenetrögzítőjét.