Hűtlen kezelés miatt feljelentést tett az Ergo konszern két korábbi menedzsere ellen egy düsseldorfi lap szerint. Ez volt az a biztosítótársaság, amely a száz legjobb üzletkötőjének Budapesten a Gellért fürdőben rendezett "ösztönző utazást" prostituáltak részvételével.

A négy évvel ezelőtt Budapesten rendezett szexparti miatt büntetőjogi feljelentést tett az Ergo konszern a Hamburg-Mannheimer biztosítótársaság két korábbi menedzsere ellen - írta szerdán a Rheinische Post. Wilhelm Möllers, a hamburgi ügyészség szóvivője a düsseldorfi újságnak elmondta: a feljelentést hűtlen kezelés gyanúja miatt tették. Az egyik gyanúsított a biztosítótársaság igazgatótanácsának értékesítési felelőse, a másik az értékesítési igazgató. Ma már egyikük sem dolgozik a cégnél.

A sajtó által májusban megszellőztetett szexpartin a cég száz munkatársa és "érdemes ügynöke" vett részt, az örömlányok bevonásával tartott rendezvény állítólag 83 ezer euróba került. A budapesti Gellért termálfürdőben vendégül látott személyeket az estére szerződtetett prostituáltak legkülönbözőbb szolgáltatásaival "jutalmazták". A nők száma néhány részvevő szerint megközelítette a százat, a biztosító azonban azt állította, hogy csak húsz prostituált volt jelen. A Hamburg-Mannheimer által meghívott vendégeken kívül mások nem léphettek be a kibérelt termekbe.

Aki a partin részt kívánt venni, annak le kellett mondania fényképezőgépéről, illetve fotók készítésére is alkalmas mobiltelefonjáról. A bejáratnál szigorú motozás folyt, mintha egy repülőtéri biztonsági ellenőrzést végeztek volna - számolt be az egyik vendég. "Azután jöttek a lányok, és megmutatták, hogy mit tudnak nekünk nyújtani" - mondta el egy másik jelenlévő, hozzátéve: valamennyi résztvevő számára világos volt, hogy prostituáltakról van szó. A buliról bővebben itt olvashat, itt pedig a fürdősök reakcióit is megismerheti.

Möllers a Rheinische Postnak elmondta: a düsseldorfi ügyészség hivatalosan megkezdte a nyomozást az ügyben, miután július 12-én megérkezett hozzá a szexparti miatt tett feljelentés.