Lelőttek egy iráni atomtudóst a saját háza előtt

Vágólapra másolva!
Megöltek egy iráni atomtudóst szombaton Teheránban - jelentették iráni források. Az ISNA állami hírügynökség szerint az áldozat a 35 éves Darius Rezaei, aki kapcsolatban állt az Iráni Atomenergia-ügynökséggel.
Vágólapra másolva!

Iráni sajtóértesülések szerint a tudóst ismeretlen motorosok asaját háza előtt nyakon lőtték, a felesége is megsebesült a támadásban - írta a BBC brit közszolgálati orgánum internetes oldala.

Az elmúlt években több iráni atomtudós halt meg merényletekben, illetve tűnt el. Tavaly Masszud Ali Mohammadival egy távirányítású bomba végzett Teheránban. Az ilyen esetet Irán Izrael és a nyugati nagyhatalmak számlájára írja, mondván, így kívánják fékezni az iráni atomprogramot.

Irán ellen az ENSZ Biztonsági Tanácsa hat alkalommal rendelt el szankciókat az ország vitatott atomfegyver-programja miatt. A nyugati nagyhatalmak azzal gyanúsítják Iránt, hogy atomfegyver előállítására készül, amit azonban az irániak tagadnak.

Irán kedden jelentette be, hogy új, gyorsabb centrifugákat telepít urándúsító létesítményeibe. A francia kormány akkor ezt a bejelentést "újabb provokciónak" nevezte.