Tisztázták a norvégiai merénylet miatt őrizetbe vett újabb embereket

Vágólapra másolva!
A norvég főváros keleti részén egy rendőrségi akció keretében kommandósok hat embert vettek őrizetbe a pénteki merényletekkel összefüggésben. Rövid idő után azonban szabadon engedték őket és a rendőrség közölte, hogy nincs közük a támadásokhoz. Közben a halottak száma 93-ra nőtt.
Vágólapra másolva!

Norvégiában 93-ra emelkedett a pénteki kettős merénylet halálos áldozatainak a száma - jelentette be vasárnap az NRK norvég közszolgálati televízió.

A norvég rendőrség kommandós egysége őrizetbe vett, majd rövid idő múlva szabadon engedett hat személyt Oslóban a merényletekkel összefüggésben - közölte egy szóvivő. A főváros keleti részén végrehajtott műveletben elfogott és kihallgatásra bevitt személyeket elengedték. Nincs közük az ügyhöz. Robbanóanyagot nem találtak - mondta Anders Frydenberg.

A merénylő édesapja sokkot kapott, amikor az interneten olvasta, hogy mit követett el a fia - írta a Verdens Gang című norvég lap. Az illető nyugdíjas, és "valahol Franciaországban" él, ott beszéltek vele. Közölte, hogy fiával 1995 óta nincs kapcsolatban. Az interneten olvasta a hírt, és látta meg a fia fényképét. "Sokkot kaptam. Azóta sem tértem magamhoz" - mondta az apa a lapnak.