Őrizetbe vették a norvég tömeggyilkos lengyel feltételezett szállítóját

Vágólapra másolva!
Vegyi anyagokat szállított a norvégiai merényletek feltételezett elkövetőjének, így bűnrészes lehet az a lengyel férfi, akit hétfőn vettek őrizetbe Lengyelországban. A rendőrök a merénylő naplója alapján azonosították a lengyel kapcsolatot.
Vágólapra másolva!

Lengyelországban hétfőn őrizetbe vettek egy wroclawi férfit, aki vegyi anyagokat szállított Anders Behring Breiviknak, aki a gyanú szerint előbb az oslói kormánynegyedben robbantott pokolgépet, majd egy szigeten lelőtt 84 embert. A hatóságok szerint a cégvezető bűnrészes lehet a 93 áldozatot követelő tömeggyilkosságban - jelentette az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió.

A lengyel média ezt megelőzően arról számolt be, hogy a Központi Nyomozó Hivatal (CBS) és a Belbiztonsági Ügynökség (ABW) a norvég rendőrség kérésére kivizsgálta a norvég terrorista interneten közzétett "manifesztumának" lengyel szálát. Breivik azt írta, hogy a pokolgépek előállításához szükséges vegyi anyagokat először egy ilyen termékeket interneten forgalmazó lengyel cégtől szerezte be.