A norvég koronahercegnő mostohatestvérével is végzett a tömeggyilkos

Lövöldözés, merénylet, terrorizmus, Norvégia, megemlékezés, Oslo,
Vágólapra másolva!
Az orvosok szerint szörnyű sérüléseket okoznak azok a dumdum golyók, amilyeneket  a norvégiai kettős merénylet elkövetője, Anders Behring Breivik használt a támadáskor. A norvég királyi udvar bejelentette, hogy a hétfőn délután bíróság elé álló férfi áldozatai között van Mette-Marit koronahercegnő mostohatestvére is.
Vágólapra másolva!

Dumdum golyókkal végzett péntek délután a Norvég Munkáspárt ifjúsági tagozatának Utöya szigeten táborozó tagjaival Anders Behring Breivik. A Honefoss Kórház sebészeti osztályának vezetője azt mondta: 16 sebesültben találták meg e lövedékek nyomait. A dumdum golyók a normál lövedékeknél sokkal nagyobb sérülést okoznak a testben.

A norvég királyi udvar hétfőn bejelentette, hogy Mette-Marit koronahercegnő mostohatestvére, egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt is életét vesztette az ifjúsági táborban történt mészárlásban. Marianne Hagen udvari szóvivő közlése szerint az áldozat Trond Bernsten, Mette-Marit mostohaapjának a fia.

Breivik hétfőn délután egy órakor áll bíróság elé. Ezt megelőzően, délben néma csenddel adóznak Norvégiában és a szomszédos Svédországban az áldozatok emlékének.

Péntek délután előbb autóba rejtett, házilag készített robbanószerkezet lépett működésbe Oslóban, a kormány székházánál, majd innen nem messze, Utöya szigetén Breivik a kormányzó Norvég Munkáspárt ifjúsági szervezetének nyári táborában nyitott tüzet a fiatalokra. A két helyszínen összesen kilencvenhárman vesztették életüket, négy embert eltűntként tartanak nyilván.

A norvégiai merényletről szóló összes [origo]-s cikket itt olvashatja.