Nagy-Britannia kiutasítja Kadhafi líbiai vezető minden diplomatáját

Vágólapra másolva!
Nagy-Britannia kiutasítja az országban tartózkodó összes líbiai diplomatát, így próbál nyomást gyakorolni Moammer Kadhafi líbiai vezetőre, aki nem akar távozni a hatalomból az országban folyó felkelés ellenére.
Vágólapra másolva!

Minden Angliában tartózkodó líbiai diplomatát arra utasítottak, hogy hagyja el az országot. Nagy-Britannia ezzel a lépéssel is nyomást akar gyakorolni Moammer Kadhafi líbiai vezetőre, hogy megértse, "a legitimitása véget ért", közölte William Hague brit külügyminiszter a BBC szerint.

Hague szerint egyúttal hivatalosan is kérték a Kadhafi ellenzékét jelentő Nemzeti Átmeneti Tanácsot, hogy küldje el képviselőit, hogy átvegyék a Kadhafi-rezsim diplomatáinak a helyét. Ez "világos politikai állásfoglalást" jelent a részünkről - tette hozzá.

Forrás: AFP/
Az angolok nem tartanak tovább kapcsolatot Kadhafival

Líbiai angliai nagykövetét már májusban kiutasították az országból, miután a líbiai fővárosban, Tripoliban támadás érte a brit nagykövetséget.

A líbiai lázadók és Kadhafi erői öt hónapja vívnak harcot Líbiában, amikor felkelés tört ki Kadhafi 42 éve fennálló diktatúrája ellen. A harcba a NATO is beavatkozott, az ENSZ támogatja a Kadhafi elleni fellépést.

A Kadhafiról és Líbiáról szóló összes hírünket itt és itt találja meg, itt pedig követheti az arab forrongások legfontosabb eseményeit.