Vád alá helyezték az USA-ban az Obama megtámadására készülő üzbég férfit

Vágólapra másolva!
Gránátokat és géppuskát vásárolt az a 21 éves üzbég férfi, aki a letartóztatása előtti hetekben négyszer is utalt rá, hogy meg fogja támadni Barack Obama elnököt.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség szerint Barack Obama elnök megtámadására készült az a 21 éves, üzbég állampolgárságú férfi, aki ellen vádat emeltek az Egyesült Államokban - írja a brit BBC csatorna online kiadása. A férfinak felelnie kell azért is, mert engedély nélkül került a birtokába egy géppuska, több gránát, valamint mert tartózkodási engedély nélkül élt az USA-ban. A férfi engedélyét tavaly áprilisban vonták vissza, miután a tanuláshoz kapott vízum ellenére nem iratkozott be egyetlen oktatási intézménybe sem.

Az igazságügyi minisztérium közleményében azt írja, hogy szövetségi és a helyi jogszabályok hatékony koordinálása vezetett Ulugbek Kodirov letartóztatásához, akit július 13-án, egy alabamai motelben vettek őrizetbe, miután megpróbált fegyvert vásárolni egy beépített titkosügynöktől.

A hivatalos vádirat szerint a férfi az elfogása előtti héten négyszer is tett arra utaló megjegyzést, hogy megtámadja Obamát. Ha elítélik, a fenyegetésekért legfeljebb öt, a fegyverek jogosulatlan tartásáért pedig tíz évet kaphat.