Egymásra lőttek a tüntetők a Mubarakot ápoló egyiptomi kórház előtt

Vágólapra másolva!
Beduinok csaptak össze felső-egyiptomi munkásokkal a volt egyiptomi elnököt ápoló kórház előtt kedden. A lövöldözésben hárman megsérültek. Hoszni Mubarak bírósági tárgyalása szerdán kezdődik Kairóban.
Vágólapra másolva!

Három ember megsebesült, miután tüntetők csaptak össze egymással kedd este Sarm-es-Sejkben az előtt a kórház előtt, amelyben a perére váró Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt ápolják.

Az egészségügyi intézmény előtt beduinok és felső-egyiptomi származású munkások tűztek össze, egyelőre ismeretlen okból. A csetepaté során lövések is eldördültek, három ember megsebesült - közölte a kórház igazgatója az egyiptomi közszolgálati televízióval.

Az egyiptomi belügyminiszter a múlt héten rendelte el, hogy Mubarakot a Vörös-tenger partján fekvő Sarm-es-Sejkből szállítsák át Kairóba. Orvosa korábban azt mondta, a volt egyiptomi elnök nincs olyan állapotban, hogy részt vegyen a szerdán kezdődő bírósági tárgyalásán.

Mubarakot, aki 29 éven át irányította a népes észak-afrikai arab országot, korrupcióval vádolják, valamint azzal, hogy a karhatalom az ő utasítására lőtt a kormányellenes tüntetők közé. A január-februári egyiptomi népfelkelés során több mint 800 ember vesztette életét.