Háromszázezer embert telepítettek ki egy közelgő tájfun miatt Kínában

Vágólapra másolva!
Több ezer hajót szólítottak fel a kikötésre, lezárták a strandokat és 300 ezer embert kitelepítettek Kína északi részén, a hétfő reggelre várt Muifa tájfun miatt.
Vágólapra másolva!

Lezárták a hatóságok az észak-kínai kikötőváros, Qingdao strandjait, a partot pedig homokzsákokkal pakolják tele a Muifa tájfun hétfői érkezése előtt - írja a BBC brit csatorna online oldala. Több mint 300 ezer embert telepítettek ki, hajók ezreit szólították fel a kikötésre, töröltek több mint kétszáz légijáratot és lezártak két hidat.

Az utóbbi évek legerősebb vihara az előrejelzések szerint hétfőn csap le a Shangdong félszigeten, közel Qingdao városához. A délebbre fekvő, az ország pénzügyi fővárosának számító Sanghajt éppen elkerülte a vihar, de az erős szél így is vezetékeket szagatott és hirdetőtáblákat tépett le. A tájfunnak eddig négy halálos áldozata volt a Fülöp-szigeteken, és 27 embert sebesített meg Japánban.

"Egyáltalán nem volt olyan, mint egy tájfun" - mondta a Reuters hírügynökségnek egy Shaanxi tartományban élő lakos. "Azt hittem sokkal nagyobb ereje van, és hogy ilyenkor ki sem lehet lépni az utcára".