Könyveket dobálnak a líbiai követség elfoglalói Stockholmban

Vágólapra másolva!
"Teljes a zűrzavar" egy szemtanú szerint a stockholmi líbiai nagykövetségen, amit csütörtökön foglaltak el tüntetők. A csoport tagjai a líbiai vezető, Moamer-el Kadhafi képeit és könyveket dobálnak ki az épületből. A mentőegységek a nagykövetség elé fektetett matracokkal próbálják védeni a zászlórúdra mászó tüntetőket.
Vágólapra másolva!

A betöréskor a nagykövetség személyzete nem tartózkodott az épületben - közölte a rendőrség. Mentőegységek is érkeztek a nagykövetséghez, hogy matracokat helyezzenek el az épület ablakai alatt, így védik az ablakokban lógó tüntetőket.

Egy kis csoport az épületen kívül az 1969-ben a Kadhafi vezette államcsínnyel megdöntött királyság zászlóját lengeti. Svédországban februárban engedélyezték a felkelők lobogójának felvonását a nagykövetségen, azt azonban eltávolították egy Kadhafihoz hű nagykövet kinevezése után. Idén immár harmadszor rohamozták meg tüntetők Líbia stockholmi nagykövetségét. Áprilisban hat embert vettek őrizetbe, amiért betörtek az épületbe az új nagykövet beiktatása elleni tiltakozásul.