A hétvégén is túlóráznak a brit bíróságok a zavargók miatt

Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap is dolgoznak a brit bíróságok, hogy eljárhassanak a zavargások miatt megvádoltak ügyében. Az elmúlt egy hétben összesen 2250 embert vettek őrizetbe az események miatt, és ezer ember ellen indult eljárás.
Vágólapra másolva!

A hétvégén is túlóráznak a bíróságok Nagy-Britanniában, hogy győzzék az ítélkezést a zavargások miatt előállított gyanúsítottak ügyében. A brit hatóságok már több mint ezer ember ellen indítottak bűnügyi eljárást az egy hete Londonban kitört, de egész Nagy-Britanniára átterjedt zavargások és fosztogatások miatt. A BBC internetes híroldalának jelentése szerint összesen 2250 embert vettek őrizetbe az elmúlt egy hétben.

A bíróságok az elmúlt négy éjszaka megállás nélkül üzemeltek, hogy el tudjanak járni minden gyanúsított ügyében. Manchesterben szombat este is nyolcig dolgoznak majd a városi bíróságon, és vasárnap is folytatják majd a munkát. Emberi jogi érdekvédők ugyanakkor attól tartanak, hogy a túl gyors ítélkezés során könnyen hozhatnak hibás döntéseket a bíróságok.

A zavargások egy hete törtek ki a londoni Tottenhamben az után, hogy a rendőrség mellkason lőtt egy 29 éves férfit. Az ő emlékére szerveztek békés tüntetést, amely rendbontássá alakult. Vasárnap London-szerte folytatódott a randalírozás, majd hétfőtől a zavargások és a fosztogatások továbbterjedtek más brit városokra is. (Itt összes cikkünket megtalálhatja a zavargásokról.)