Ráborult a tömegre a színpad egy indianai vásáron

Lelátó, összedőlt egy lelátó Indianapolisban, négy ember meghalt
Vágólapra másolva!
Négy ember meghalt az Egyesült Államokban, amikor Indiana államban egy nagy tömeget vonzó vásáron egy erős széllökéstől összeomlott a színpad, és a darabok rázuhantak a tömegre.
Vágólapra másolva!

Egy hirtelen széllökés hatására összeomlott a színpad az Indianai Állami Vásáron, és rázuhant a tömegre. A helyi hatóságok szerint legalább négy ember meghalt, és 24 megsebesült, de később még további sérültekre bukkanhatnak. A mentők 24 embert vittek kórházba, de többen a saját lábukon mentek be, így a sérültek száma a CNN szerint eléri a 43-at.

Forrás: AFP/Getty Images/Joey Foley
Forrás: AFP/Getty Images/Joey Foley

A koncertre várakozó tömegre zuhant a színpad

Amikor a színpad fém tartószerkezete összeomlott, sok embert maga alá temetett. A színpad éppen üres volt, a Sugarland nevű countryzenekar készülődött fellépéshez. A CNN-nek nyilatkozó szemtanúk szerint az eseményeket a lelátóról végignéző tömeg egy részében pánik tört ki, sokan viszont azonnal a színpad romjaihoz szaladtak, hogy megpróbálják kimenteni a beszorult embereket, és sokakat ki is húztak a romok alól. A szemtanúk szerint úgy dőlt össze a szél hatására a színpad, mintha kátyavár lett volna.

Ezen a felvételen látszik, ahogy összeomlik a színpad

Az Indianai Állami Vásárt idén 159. éve rendezték meg, 1852-ben pedig azért nyílt meg, mert az államot vezető gyűlés a gazdálkodást akarta népszerűsíteni. A vásár színpadán az évek során fellépett már Bruce Springsteen és Kanye West is, de 1964-ben mintegy 30 ezer ember előtt a Beatles is koncertet adott itt.