Ráborult a tömegre a színpad egy indianai vásáron

2011.08.14. 9:31

Négy ember meghalt az Egyesült Államokban, amikor Indiana államban egy nagy tömeget vonzó vásáron egy erős széllökéstől összeomlott a színpad, és a darabok rázuhantak a tömegre.

Egy hirtelen széllökés hatására összeomlott a színpad az Indianai Állami Vásáron, és rázuhant a tömegre. A helyi hatóságok szerint legalább négy ember meghalt, és 24 megsebesült, de később még további sérültekre bukkanhatnak. A mentők 24 embert vittek kórházba, de többen a saját lábukon mentek be, így a sérültek száma a CNN szerint eléri a 43-at.

Forrás: AFP/Getty Images/Joey Foley
A koncertre várakozó tömegre zuhant a színpad

Amikor a színpad fém tartószerkezete összeomlott, sok embert maga alá temetett. A színpad éppen üres volt, a Sugarland nevű countryzenekar készülődött fellépéshez. A CNN-nek nyilatkozó szemtanúk szerint az eseményeket a lelátóról végignéző tömeg egy részében pánik tört ki, sokan viszont azonnal a színpad romjaihoz szaladtak, hogy megpróbálják kimenteni a beszorult embereket, és sokakat ki is húztak a romok alól. A szemtanúk szerint úgy dőlt össze a szél hatására a színpad, mintha kátyavár lett volna.

Ezen a felvételen látszik, ahogy összeomlik a színpad

Az Indianai Állami Vásárt idén 159. éve rendezték meg, 1852-ben pedig azért nyílt meg, mert az államot vezető gyűlés a gazdálkodást akarta népszerűsíteni. A vásár színpadán az évek során fellépett már Bruce Springsteen és Kanye West is, de 1964-ben mintegy 30 ezer ember előtt a Beatles is koncertet adott itt.