A Facebook ügyvédei szerint bizonyított, hogy hamis iratokkal perlik a vállalatot

Vágólapra másolva!
Hamisak, és csupán egy utcanevekről szóló adatbázis összeállításáról szólnak azok a szerződések és dokumentumok, amelyekre hivatkozva egy New York-i üzletember a Facebook felét követeli Mark Zuckerbergtől - állítják a vállalat ügyvédei.
Vágólapra másolva!

A Facebook ügyvédei bizonyítékot találtak rá, hogy hamis az a szerződés, amelyre hivatkozva egy New York-i üzletember azt állítja, hogy jogosult a vállalat felére - írja a Huffington Post online kiadása. A kétoldalas szerződésről készült képet, amelyen az egyébként a pellettüzelési iparban érdekelt Paul Ceglia és a Facebook-alapító Mark Zuckerberg aláírása is szerepel, kriminalisztikai szakértők vizsgálták. A kép ugyan elmosódott, és nehezen olvasható, de úgy tűnik, semmi másról nincs benne szó, mint hogy Ceglia egy utcanév-adatbázis elkészítésére vette fel még 2003-ban a közösségi oldal alapítóját.

A férfi Zuckerberg ellen indított pere azon a szerződésen alapul, amelyben Ceglia szerint az van lefektetve, hogy amikor felvette az akkor a Harvard Egyetemen tanuló Zuckerberget a projektre, akkor egyúttal ezer dollárt fektetett a Facebook ötletébe azzal a megállapodással, hogy ha bővítik a vállalkozást, a fele őt illeti majd. Zuckerberg eskü alatt azt vallotta, hogy sosem írta alá a Ceglia által hivatkozott szerződést, és soha nem írta vagy kapta meg a bizonyítékként használt e-maileket sem.

Ceglia azt akarja a bíróságtól, hogy jelöljenek ki egy közvetítőt, aki megoldást talál az elhúzódó eljárás lehetséges rendezésére. A Facebook ügyvédei ezzel szemben azt szeretnék, ha a Ceglia előállna a szerződés eredetijével, további elektronikus dokumentumokkal, és lehetővé tenné a szerződés nyomtatott változatának további vizsgálatát. A közvetítő kijelölését pedig ellenzik és "értelmetlennek" tartják.

A férfi először tavaly, majd idén áprilisban perelte be Mark Zuckerberget egy buffalói bíróságon.