Elfogták a temesvári késes ámokfutót

Vágólapra másolva!
A férfi e hét hétfőn és kedden egymás után három nőt késelt meg az erdélyi városban. Elfogása után azt mondta, szerelmi bánata vezette.
Vágólapra másolva!

Az elfogott férfi bevallotta, hogy mindhárom esetben ő a tettes - számolt be a Transindex hírportál. Elmondta, azért késelt, mert összeveszett a barátnőjével.

A rendőrök a kedden megkéselt harmadik nő segélykiáltásaira felfigyelve fogták el a férfit. A késelőről kiderült, hogy 32 éves, és Mehedinti megyéből származik. 2001-ben tíz és fél éves börtönbüntetéssel sújtották emberölés miatt, tavaly december 28-án hagyta el a börtönt.

A Temes megyei rendőrség kedden még azt feltételezte, hogy nincs összefüggés a három megkéselt temesvári nő esete között. Az elsőt - egy prostituáltat - hétfőn késelték meg, a nő életét veszítette.

A másik késelés áldozata egy 23 éves nő. A nőt a Temes Megyei Kórházba szállították, az orvosok megállapították, hogy a hastájéki sérülés nem súlyos, nincs életveszélyben. A fiatal nő felismerte támadóját, ami könnyíti a nyomozást indított rendőrség munkáját.

A harmadik megkéselt áldozat egy 45 éves nő, aki a Román Vízügyeknél mérnökként dolgozik. A késelő valamivel 16 óra előtt, hátulról támadta meg a munkahelyéről haza igyekvő áldozatát, így a nő nem láthatta az elkövető arcát, csupán az öltözékéről tájékoztathatta a rendőrséget.